Türkiye Haber Portalı Logo 2
Çalışanlar İçin İzin Türleri Ve Planlama Rehberi

Çalışanlar İçin İzin Türleri ve Planlama Rehberi

Yeni yıla üç günlük tatilin ardından giren çalışanlar, 2024 yılı içindeki resmi tatilleri planlama ve izin kullanma süreçlerine odaklandı. Ancak, bayram ve özel günler dışında birçok ücretli ve ücretsiz izin türü bulunuyor. İnsan kaynakları platformu Kolay İK’nın hayata geçirdiği izinturleri.com, çalışanları, İK profesyonellerini ve işverenleri ilgilendiren izin türlerinin detaylarına ulaşma imkanı sunuyor.

2024 yılında haftalık izinler haricinde, yıllık izinden bir hafta kullanılarak 40 güne kadar tatil yapmak mümkün. Resmi tatillerin yanı sıra, işçilerin yasal hakları kapsamında birçok izin türü bulunuyor. Kolay İK, izinturleri.com sayfasında bu izin türlerinin şartları, süresi, ilgili kanun maddesi gibi detaylı bilgileri bir araya getirerek kullanıcılara rehberlik ediyor.

Çağlar Yalı: “İzinler İle İlgili Merak Edilen Tüm Sorulara Cevap Veriyoruz”

Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı, izinturleri.com projesinin amacını, “Tüm çalışanlar haftalık izin, bayram izni gibi izinleri biliyor ve bunları kullanıyor. Ancak bunların yanı sıra yasalar çerçevesinde belirlenen pek çok izin türü var. Örneğin iş sözleşmesinin feshi durumunda, çalışan ihbar süresi içerisinde iş arayabiliyor. Doğum, ölüm, evlilik, refakat, mazeret gibi pek çok ücretli izin türü de bulunuyor” diyerek açıkladı. Yalı, izinturleri.com’un çalışanlara ve İK profesyonellerine izinlerle ilgili detaylı bilgi sağlamayı amaçladığını belirtti.

İzinturleri.com Çalışanlar İçin İzin Türleri Ve Tatil Planlama Rehberi (2)
Kolay İK CEO’su Çağlar Yalı

İzin Türleri ve İK Takvimi Bir Arada

izinturleri.com sayfasında, Kolay İK’nın her yıl hazırladığı İK Takvimi de bulunuyor. Bu takvim, çalışanlara 2024 yılı içindeki resmi ve idari tatillerin yanı sıra özel günleri de içeren bir yıllık program sunuyor. Takvim, ücretsiz olarak indirilebiliyor ve çalışanlar, özel günler için projeler geliştirmeleri konusunda rehberlik ediyor.

Kolay İK Hakkında:

Türkiye’nin SaaS modelinde hizmet veren ilk ve en büyük insan kaynakları platformu Kolay İK, 2015 yılında kuruldu. Bugün 2 binden fazla şirkette 4.500’den fazla İK yöneticisi ve 180 binden fazla çalışan tarafından aktif olarak kullanılıyor. Kolay İK, şirketlere kariyer sayfaları oluşturma, insan kaynakları süreçlerini dijital ortamda yönetme imkanı sunuyor. Çeşitli hizmetleri arasında özlük bilgileri, izin, maaş, prim, avans ve harcamaların takibi, performans değerlendirme, eğitim, takvim, vardiya ve zimmet yönetimi gibi temel İK süreçleri bulunuyor. Kolay İK, 6 dil seçeneğiyle 19 ülkede kullanılıyor.

Booking Rezervasyon 1
Booking Rezervasyon 1

Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo