Türkiye Haber Portalı Logo 2
Celal Toprak ın Yönetimindeki 'tÜrkİye’de İŞ DÜnyasi' 25. Sayı Lansmanı

Celal Toprak’ın Yönetimindeki ‘TÜRKİYE’DE İŞ DÜNYASI’ 25. Sayı Lansmanı

Çiğdem Yorgancıoğlu CHI CI TALKS ve MIM CHI 360 TARİHİ GEMİDE TÜRKİYE’DE İŞ DÜNYASI” dergisi ARALIK SAYISI LANSMANI’NDA

Kasım 2021 itibarıyla yayın hayatına başlayan Yayın Müdürlüğünü Celal Toprak’ın yaptığı, İhlas Medya Grubu’na ait yayınlarında sürdürülebilir hayat ve ekonominin yanısıra dijital dönüşümü de her iş dünyası konsepti içinde merkeze alan yaklaşımıyla bilinen “TÜRKİYE’DE İŞ DÜNYASI” dergisinin Aralık sayısının (25 inci sayı) lansmanı ve 2023’ü uğurlama etkinliği 5 Aralık Salı günü, İstanbul Boğazın’da gerçekleşti.

İş dünyasının nabzını tutan, interaktif bir yayıncılık anlayışının öncülerinden olan derginin Etkinliği, 1976 yılında Haliç Tersanesi’nde inşa edilen ve Şehit Adem Yavuz ismiyle seferlere başlayan 1500 kişilik yolcu kapasiteli Yenilenmiş tarihi şehir hatları vapuru, eski adıyla Şehit Adem Yavuz gemisindeydi. Bir çoğumuzun geçmişte boğazda en az bir kere seyahat ettiği 40 yıllık bu gemi İsmi içinde bulunduğumuz zamanda çağrışım yapmadı ise belki bunu da açmak güzel olacaktır.

İhlas Medya Grubu Nun Yeni Dergisi İş Dünyası Aralık Sayısı Tanıtımı İstanbul Boğazı Nda Gerçekleşti (4)

Etkinlik Su altı temizliği, güverte ağacı yenilenmesi ve boya uygulaması, Sac kalınlık ölçümü yapılarak saçların yenilenmesi, Tank temizliği ve tutya değişimi, Zincir yıkanması ve ölçümü, Pervane bakımı ve montajı, Valf bakım onarımı, Sancak ve iskele ana makine crankshaft deflection (krank mili sapma) ölçümü yapılması gibi bakımları ve restorasyon sonrası yeni adıyla “Le Vapeur Magique” isimli vapurda gerçekleştirildi. 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı esnasında adada savaş muhabirliği yaparken Rumlar tarafından esir alınarak vurularak şehit düşen Yavuz’un ismi verilmiş bir zamanlar vapura gazete ve medya dünyasının buluşma mekanının burası olması ise epey manidar bir tesadüf olmuş. O’nun da ruhu şad olsun.

İhlas Holding ve İhlas Medya Grubu yöneticileri, iş insanları, medya basın mensupları, siyasetçiler, eski bakanlar, gibi pek çok ismi buluşturan bu etkinlikte ev sahipliğini üstlenen vapur 56 gros, 208 net tonluktur. Uzunluğu 58.2 m, genişliği 10.6 m, çektiği su da 2.4 metredir. Hollanda, stork werkspoor ABC yapımı her biri 750 beygir gücünde 2 adet dizel motora sahiptir. Çift uskurlu, hızı da 14 mil İş Geliştirme ve İletişim Yön. Dr. Öğretim Üyesi Ada Beyza Toksoy, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) – Burhan Felek meslekte 50 yılını tamamlayan Basın Hizmet Ödüllü gazeteci DÜNYA Gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğ Karakullukçu, Dijital Dönüşüm Platformu Başkanı ve Dijital stratejist Levent Karadağ, Dünya Gezgini (107 ülke) Ekonomist Eğitmen,Enerji ve Bilişim Sözleşmeleri uzmanı multidisipliner sanatçı CHI CI TALKS’ un kurucusu Hicran Çiğdem Yorgancıoğlu, Maxi Haber Genel Yayın Yönetmeni Aykut Altındağ, TBMM İnsan hakları Komisyonu kurucusu, ’Honduras Fahri Konsolosu, İstanbul Bilgi Üniversitesi kurucusu ve yöneticisi, Kültür ve Turizm eski Bakanı Dr. Bülent Akarcalı, İMES Başkanı Kemal Akar, Büyükkaya Broker Yönetim Kurulu Başkanı Alaattin Büyükkaya, Ariş Pırlanta Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Güzeliş, Oğuz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hulusi Oğuz, Tezmaksan CFO’su Gökhan Savun ve Taç Porselen ve Mutfak Eşyaları Yönetim Kurulu Başkanı Esra Kuştemir’ gibi pek çok kişi de Boğazdaki bu etkinliğin katılımcıları arasında aldı.

İhlas Medya Grubu Nun Yeni Dergisi İş Dünyası Aralık Sayısı Tanıtımı İstanbul Boğazı Nda Gerçekleşti (1)

TOPRAK, DÜNYA TOPRAK GÜNÜNDE, LANSMANDAKİ KONUŞMASINI DENİZ ÜZERİNDE YAPTI.

“Geçtiğimiz ay üçüncü yılımıza adım atmıştık ve bu başarı yeni senemizde bizlere motivasyon oldu.”

Türkiye’de İş Dünyası Dergisi Genel Yayın Yönetmeni, TGRT Haber Ekonomi Müdürü, Güvenilir Ürün Platformu ve Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak’ın Türk iş dünyasının en çok okunan geçtiğimiz ay üçüncü yılına adım atan, AGS Global isimli araştırma şirketinin verilerine de yer veren, Dergi’nin görünürlüğünü artıran ve büyümesine önerilerle katkıda bulunan okuyucularının sayesinde ekonomi dünyasının ilk sırada takip ettiği bir dergi haline geldiğinin ve bu başarının verdiği motivasyona da dikkat çeken açılış konuşması sonrasında konuşmaların ardından plaketler sahiplerine takdim edildi.

Plaketini aldığı sırada Celal Toprak’ın ekonomi yayıncılığındaki tarafsızlığının altını çizen ve, “Yakın zamanlarda tanımakla birlikte, Ben ekonomiyi Celal Beyden dinliyorum. Kendisinin kamuoyunu bilinçlendirmedeki bilinci ve dürüstlüğüne saygı duymaktayım “şeklinde konuşan ise Kültür Turizm eski Bakanı Bülent Akarcalı idi.

Elektrikli otomotiv sektörü, dirençli, Yeşil Kentler, mücevher sektörü, ve sürdürülebilirlik havacılığa dair de “Başarısını Göklere taşıdı” başlığıyla derginin kapağında yer alan Mehmet Tevfik Nane 25.inci sayının hafızalarda kalacak olanlardan bir kaç satır diyebiliriz

İş Insanı, Akademisyen-Bilim Insanı Sanatçı Bürokrat Siyasetçi Gazeteci-Yazar Devlet Adamı Gibi Geniş Bir Yelpazede Chi Ci Talks Serilerini Gerek Tv’lerde Gerekse De Bilim, İnovasyon, Enerji, Kültür, Sağlık Ve Sanata Kapılarını Açan Mekanlarda Gerçekleştiren H. Çiğdem Yorgancıoğlu Bu Kez Boğazda Eski Kültür Ve Turizm Bakanı Bülent Akarcalı Ile Türkiye’de Enerji Vizyonunu Konuştu.

İhlas Medya Grubu Nun Yeni Dergisi İş Dünyası Aralık Sayısı Tanıtımı İstanbul Boğazı Nda Gerçekleşti (3)

Etkinlikte, TGRT ye verdiği röportajın ardından geminin yeniden limana yanaşmasına yakın bir zamanda Kültür Turizm eski Bakanı Bülent Akarcalı ve Araştırmacı Diplomatik Basın elçisi,Enerji Uzmanı Ekonomist yazar Çiğdem Yorgancıoğlu ile Türkiye ekonomisine yön veren Enerji Sektörü Enerji piyasaları ve finansmanına yönelik CHI CI TALKS-CI-CONOMIC TALKS vizyon ve bakış açıları ortaya koyan kısa bir sohbet gerçekleştirdiler.

Sözleri arasında Yenilenebilir Enerjinin, Güneş rüzgar, daha az kullanılmakla birlikte termal enerjinin ve Türkiye’nin kendi enerji kaynaklarını kullanmasının öneminin yanısıra enerji arz portföyünde önemli bir yer tutan Nükleer Enerji konusuna da dikkat çeken Akarcalı geçmişte Avusturya daki referandumla kapatılan nükleer santrala ziyaretinden de bahsetti. 80 li yıllardan itibaren nükleer enerji ile çok yakından ilgilendiğinin ve tesisi(santrali ) gezdiğinin de altını çizen Akarcalı, uzmanların “Avusturyadaki teknoloji seviyesini yükseltmenin nükleer santral olmaksızın gerçekleşmeyeceğini söylediklerini nakletti. Ayrıca yanma teknolojisi, çöpler ve radyoaktif sızıntı gibi teknik konularda farkındalığın önünün açılmasının önemine de değinmiş oldu. Eski Bakan ayrıca Türkiye’de nükleer enerji santrallerine gerek ekonomik anlamda gerekse enerji arzı çeşitliliği ve arz güvencesi anlamında gereksinim olduğunu belirterek, “maalesef ” diyerek başladığı cümlesinde, santrallere karşı tepkilerin yersiz ve ülke açısından kaybettirici olduğuna değindi. Dünyanın muteber araştırma şirketlerinden biri olan AGS Global’in analizine göre Türkiye’nin önde gelen patronların ekonomi ve iş dünyasının gelişmelerini, takip ettiği yayın organı olan Türkiye’de İş Dünyası dergisinden boğazın suları üzerinde yansıyanlar arasında konuşmalar ve plaket takdimi sonrası panaromik boğaz manzarasının ilham vericiliği ile Davetliler, yemeğin üstüne dünya kahve gününde Türk kahvelerini içmeye yöneldiği an kuzeydoğudan esen rüzgarla köprü üstünde TENHADA MIM CHI 360 SOLO EMPROVİZE dansı göz kırptı Ekonomist sanatçı Çiğdem Yorgancıoğlu’na. Boğazın ambiyansında bu dansın da bir kesiti videolardan takip edilebilir.

BİR FİNCAN KAHVENİN 40 YILLIK HATIRI, 40 YILLIK EMEKTAR VAPURDA

Küresel ekonomiye dair daha fazla içerik üretmenin yanısıra, yeni start up ve iş modellerinin ön plana alınarak, kadın ve genç girişimcileri de kapsayan inovatif projelere özel yayınları da 2024 hedefleri arasına alan derginin bu etkinliğinin son bölümündeki kahve keyfi ise 2013 yılında Birleşmiş Milletler’in (UNESCO) İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesine alınmasıyla 5 Aralık, “Dünya Türk Kahvesi Günü” olarak kutlanmaya başlaması ile ilintilidir.

H.Çiğdem Yorgancıoğlu http://www.cigdemyorgancioglu.org

Booking Rezervasyon 1
Booking Rezervasyon 1

Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo