Türkiye Haber Portalı Logo 2
Çydd, Öğretmenler Günü Nde Köy Okullarına Dikkat Çekti (4)

ÇYDD, Öğretmenler Günü’nde Köy Okullarına Dikkat Çekti

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Öğretmenler Günü’nü anlamlı bir etkinlikle kutladı. Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, dernek yönetim kurulu üyeleri, şube temsilcileri, birçok öğretmen ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasında ÇYDD Genel Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, öğretmenlerin toplumsal gelişimdeki kritik rolüne vurgu yaparak, “Öğretmenler Günü’nü kutlamak için buradayız, ancak maalesef kutlu olsun diyebileceğimiz şartlar henüz oluşmuş değil. Hala köy okullarında zor şartlar altında eğitim alan öğrencilerimiz var. Cumhuriyete olan borcumuzu henüz ödeyebilmiş değiliz” dedi.

Çydd, Öğretmenler Günü Nde Köy Okullarına Dikkat Çekti (5)

Etkinlik, ÇYDD’nin 24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlediği özel bir etkinlik olarak öne çıktı. ÇYDD Genel Başkanı, Türkan Saylan’ın cumhuriyet değerlerine olan bağlılığını hatırlatarak, “Cumhuriyete olan borcumuzu ödemeliyiz” ifadesiyle konuşmasını sürdürdü.

Çydd, Öğretmenler Günü Nde Köy Okullarına Dikkat Çekti (3)

Etkinliğin önemli bir bölümü, geçmiş dönem ÇYDD bursiyeri olan öğretmen Yalçın Çiftçi’nin “Beyaz Dağın Çocukları” adlı ödüllü belgeselinin Türkiye’deki ilk gösterimine ayrıldı. Belgesel gösterimi sonrasında Çiftçi ve belgeselde yer alan öğrenciler, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Çydd, Öğretmenler Günü Nde Köy Okullarına Dikkat Çekti (2)

Etkinliğin son bölümünde, ÇYDD Genel Başkanı Ayşe Yüksel moderatörlüğünde, Halil İbrahim Algan ile Saadet Çiftçi Yolun öğretmenleriyle birlikte “Köyde Öğretmen ve Öğrenci Olmak” başlıklı bir panel düzenlendi. Panelde laik, çağdaş ve bilimsel eğitim sistemi için yapılması gerekenler ve öğretmenlik mesleğinin karşılaştığı sorunlar ele alındı.

Çydd, Öğretmenler Günü Nde Köy Okullarına Dikkat Çekti (1)

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, köy okullarındaki zorluklara dikkat çekerek, eğitimde adalet ve kalite için farkındalık oluşturmayı amaçladığı etkinlikle Öğretmenler Günü’nü anlamlandırdı.

Booking Rezervasyon 1
Booking Rezervasyon 1

Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo