Türkiye Haber Portalı Logo 2
Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Nin 40. Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu İstanbul Da Düzenlendi (2)

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu İstanbul’da Düzenlendi

İsviçre merkezli Uluslararası Diplomatlar Birliği’nin (DMW) Türkiye Denetleme Kurulu Başkanı Işıner Güngör, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona İstanbul’da katılarak, KKTC’nin bu anlamlı gününü coşkuyla kutladı.

KKTC İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Beşiktaş’taki bir otelde gerçekleştirilen “15 Kasım Cumhuriyet Resepsiyonu,” renkli ve heyecanlı anlara sahne oldu. Etkinliğe katılanlar arasında KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç ve birçok sektörden önemli isimler bulunuyordu.

Işıner Güngör, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel ve eşi Muhittin Demirel’e KKTC’nin 40. kuruluş yıldönümü vesilesiyle tebriklerini iletti. Aynı zamanda, İstanbul Başkonsolosluğu bünyesinde yürütülen başarılı çalışmalara duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

DMW olarak KKTC’nin ekonomik kalkınması ve uluslararası alanda daha güçlü bir konuma gelmesi için yoğun çaba harcadıklarını belirten Güngör, Girne’de düzenledikleri diplomasi zirvesinin, farklı ülkelerden katılımcılarla gerçekleşen verimli bir toplantı olduğunu ifade etti. Güngör, bu tür etkinliklerin KKTC’nin devletlerarası diplomasi alanındaki etkinliğini artırmaya yönelik önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Nin 40. Kuruluş Yıl Dönümü Resepsiyonu İstanbul Da Düzenlendi (1)

Güngör açıklamalarına, “Son yıllarda Türkiye’nin katkılarıyla KKTC’nin uluslararası alanda daha fazla tanınmasına yönelik önemli adımlar atılmaktadır. Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın BM’de yaptığı çağrı, Türk Devletler Teşkilatı’na gözlemci üyelik ve Azerbaycan ile güçlenen diplomatik ilişkiler bunun somut örnekleridir” şeklinde devam etti.

Işıner Güngör, gelecek dönemde olumlu diplomatik ilişkilerin bir sonucu olarak Lefkoşa’ya yeni bir ülkeden direkt uçuşların başlaması beklentisini dile getirdi.

Resepsiyonun diğer konuşmacıları arasında yer alan KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, KKTC İstanbul Başkonsolosu Fatma Demirel ve İstanbul Valisi Davut Gül, katılımcılara hitaben önemli açıklamalarda bulundular.

Protokol konuşmalarının ardından davetliler, Kıbrıs’ın yöresel müzikleri eşliğinde Kıbrıs ve Türk mutfağından lezzetleri deneyimleyerek, 40. yıl dönümü anısına yapılan pasta kesim töreniyle resepsiyonu coşkuyla noktaladılar.

Tüm Reklam, Tanıtım ve İşbirlikleri için bulten@turhapo.com

Booking Rezervasyon 1
Booking Rezervasyon 1

Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo