M.Sadık Altınok’un kişisel sergisi “Aynı Gökyüzü Altında” 6 Mart – 6 Nisan tarihleri arasında Schneidertempel Sanat Merkezi’nde izleyici ile buluşuyor.
Türkiye’nin çağdaş sanatçılarından M. Sadık Altınok, sanatseverleri özel bir mekanda, farklılaşan tekniklerin kullanıldığı bir sanat yolculuğuna davet ediyor.
“Aynı Gökyüzü Altında” sergisi baskıresim (gravür, serigrafi), duvar resimleri (seramik) ve yağlıboya çalışmalarının yanı sıra, sanatçının kendi yarattığı özel boyanın kullanıldığı eserleri de içeriyor. Sanat pratiğinde bu farklı teknikleri ustaca harmanlayan Altınok, bu sergide bireysel ve toplumsal anlatıları kendine has bir bakış açısıyla sunuyor:
Sergi, insan yaşamını ve yaşamın doğayla; gök, deniz ve toprakla iç içe geçmesini anlatıyor. Sanatçı, “hepimiz aynı gibi görünsek de birbirimizden farklıyız” olgusuna dikkat çekiyor. Doğa ile özgün tekniği buluşturan sergi, izleyiciyi farklılıkları ve benzerlikleri, doğanın güzelliklerini düşünmeye çağırıyor.
Sergide yer alan eserler, sanatçının yıllar içinde geliştirdiği özgün üslubunu yansıtırken, izleyicilere güçlü bir görsel ve düşünsel deneyim vaat ediyor. Altınok’un kendi iç dünyasından ilham alarak ürettiği eserler, izleyicinin sanatla kurduğu bağı güçlendirmeyi, sanatın yaygınlaşmasını ve toplumla kucaklaşmasını amaçlıyor.

M.Sadık Altınok’un gözünden…
“Gök, deniz, toprakta devam eder yaşam.
Eserlerimde her figür aynı gibi görünse de aslında hepsi birbirinden farklıdır.
Tüm bu figürlerin doğada -gökyüzünde, güneşte, toprakta ve suda- yansımalarını çoğaltmaya çalıştım.”
Altınok’un dünyasına yolculuk
Küçük yaşlarda Selçuklu eserleriyle iç içe olması, onu çok etkilemiştir.
Sanatçı, resimlerinde geçmiş kültürlerden, arkeolojik eserlerden esinlenir. Her gittiği müze, değişik sentezler yapmasını sağlar.
Eski yazı ve yazıtlardan yola çıkarak resmettiği “mektuplar” dizisini, sanatçı Türkiye’nin her bir şehrine ithaf eder.
Sanatın özgün fikirlerle harmanlanarak, çok güçlü çağdaş bir dil oluşturduğunu vurgular Altınok…
M.Sadık Altınok, 1948’de Konya’da doğdu. 1974’te Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’nden mezun oldu. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Askeri Müzesi’nde Resim Restorasyonu çalışmalarında bulundu. 1977’de Birleşik Reklamcılık ve 7 Renk Sanat Atölyesi’ni kurdu. 1987’de Mimar Sinan Üniversitesi’nde Sanatta Yeterlilik yaptı. 1985-1987’de MSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. 1990-1998’de Yıldız Teknik Üniversitesi MYO bünyesinde Serigrafi Programı’nın kurulmasına katkı sağlayarak program yürütücülüğünü üstlendi. Aynı kurumda Basın-Yayın Program Yürütücülüğü ve Teknik Programlar Bölüm Başkanlığı yaptı. 2005’te Doğuş Üniversitesi’nde görev almaya başlayan Altınok; Sanat Tasarım Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü’nde Bölüm Başkanlığı, Resim Bölüm Başkanlığı ve Fakülte Dekan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. Altınok, 2014’ten bu yana Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi GSF’de Öğretim Üyesi olarak görev yapmakta ve bireysel atölyesinde sanat çalışmalarını sürdürmektedir.
Sanatçı ulusal ve uluslararası birçok kişisel sergi, grup ve karma sergiye katılmıştır. Sanatçının müze ve özel koleksiyonlarda; ayrıca mimari yapılarda mozaik, vitray, seramik teknikleriyle uyguladığı eserleri bulunmaktadır.
Daha fazla bilgi ve basın için iletişim:
msadikaltinok@gmail.com
verdagunes@gmail.com
Schneidertempel Sanat Merkezi
Bereketzade Mah.
Felek Sk. No:1
Karaköy/İstanbul
Tel.0212 249 01 50
www.schneidertempel.org
