Türkiye Haber Portalı Logo 2
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Kadın Hakları İçin Güçlü Bir Ses Olmaya Devam Ediyor! (1)

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Kadın Hakları İçin Güçlü Bir Ses Olmaya Devam Ediyor!

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, kadınlara yönelik şiddetin her türüne karşı mücadelede etkili bir bilinçlendirme kampanyası başlatarak, 6284 sayılı Kanun kapsamındaki haklara ve destek mekanizmalarına dikkat çekiyor. “Her türlü şiddeti uygulamak suçtur, şiddetsiz bir hayat hakkınız” sloganıyla yola çıkan vakıf, kadınları fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddet konusunda bilinçlendirmeyi ve haklarına erişimini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, 6284 sayılı Kanun’u anlamak ve şiddete maruz kalan kadınların başvurabileceği hakları öğrenmek isteyenlere rehberlik etmek adına “www.kararaldim.org” adlı mikro sitesini hayata geçirdi. Site, kanun metni, destek seçenekleri ve pratik bilgilerle dolu, kadınlara şiddetten kurtulma konusunda güçlü bir kaynak sunuyor.

Ayrıca, Mor Çatı, şiddetle mücadelede daha geniş bir etki yaratmak için görsel materyaller ve filmler üreterek, sosyal medya ve şehir içi reklam alanlarında bu önemli mesajları yaymayı amaçlıyor. Kampanya kapsamında, İstanbul’un farklı bölgelerindeki billboardlarda da kadınlara destek mesajlarına rastlamak mümkün olacak.

Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Kadın Hakları İçin Güçlü Bir Ses Olmaya Devam Ediyor! (2)

Vakıf, kadınlara yönelik hakaret, tehdit, aşağılama gibi her türlü şiddetin suç olduğunu hatırlatıyor ve mağdurlara destek olmak için polis (112), KADES, ALO 183 ve ŞÖNİM gibi acil yardım hatlarına başvurmayı öneriyor. Şiddet uygulayan kişiyi uzaklaştırma ve sığınaklara gitme gibi seçeneklerle kadınların güvenliğini sağlamak adına da bilinçlendirme yapıyor. Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, bu kampanya ile toplumda kadın haklarına dikkat çekmeye ve şiddetsiz bir yaşam için mücadeleye devam ediyor.

Booking Rezervasyon 1
Booking Rezervasyon 1

Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo