Ece Erdoğuş Levi, Türkiye’de şiddet ve baskı gören, tecavüz edilen, yaralanan, öldürülen, sır olan, sesini duyuramayan tüm kadınlar için, onlardan ilhamla kaleme aldığı yepyeni romanı Şehrazat’ın Son Sözleri ile Kafka Kitap’ta!
Şehrazat’ın Son Sözleri- Roman – Ece Erdoğmuş Levi
Binbir Gece Masalları’nın Şehrazat’ından yola çıkan Ece Erdoğuş Levi, Şehrazat’ın Son Sözleri’nde erkek şiddetine maruz kalan farklı farklı kadınların sarsıcı hikâyelerini ilgi çekici bir kurguyla anlatıyor.
Binbir Gece Masalları’nın Şehrazat’ını duymayan yoktur… Onu tasvir eden resimlere baktığınızda tüller içinde, allanıp pullanmış, yumuşacık yastıkların üzerine yan devrilmiş, keyfi yerinde bir kadın görürsünüz çoğunlukla.
Peki, gerçek öyküsü bu mudur?
Esasında, her gün bakire bir kızla evlenip sabahına kafasını vurduran Pers şahını birbirinden heyecanlı öyküleriyle meşgul ederek canını kurtarmaya çalışan bir kadındır Şehrazat. Kendi gibi olanlara reva görülmüş makûs talihi bir kez olsun alt etmeye çalışan, silah yerine sözcüklerini kuşanmış cabbar bir savaşçı…
Ece Erdoğuş Levi, Kafka Kitap’ın edebiyatseverlerle buluşturduğu yeni romanı Şehrazat’ın Son Sözleri’nde Şehrazat’tan devraldığı mirası sayfalara taşıyıp her gün dövülen, istismar edilen, ırzına geçilen ve katledilen kadınların öykülerini anlatıyor. Ölümün soğuk gözlerinin içine bakarak, benzeri hikâyelerin bir daha hiç yaşanmaması umuduyla…
Şehrazat’ın Son Sözleri, Kafka Kitap logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!
ECE ERDOĞUŞ LEVİ HAKKINDA
1982 yılında Bursa’da doğdu. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümünü tam burslu olarak tamamladıktan sonra yüksek lisansını aynı üniversitede Karşılaştırmalı Edebiyat üzerine yaptı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Birinciliği derecesiyle mezun oldu.
1998 yılında Ferhan Şensoy’un Nöbetçi Tiyatrosu’nu kazandı ve 1999-2000 sezonunda Fişne Pahçesu oyunuyla Ortaoyuncular’da profesyonel oldu. 2006 yılına kadar aynı tiyatroda oyuncu ve yönetmen yardımcısı olarak çalıştı.
İlk romanı Kolpa, 2009 senesinde Doğan Kitap (2017, İletişim Yayınları) tarafından yayımlandı.
Onu Bulgarca ve Makedoncaya çevrilen Yok Olma Kılavuzu (2011, Doğan Kitap), Tuhaf Hikâyeleri Sever misiniz? (2016, İletişim Yayınları), çocuklar için yazdığı Dünya İçin Bir Şans (2017, hep kitap), Her Şeyi Baştan Anlat (2018, hep kitap), Masal’ın İstanbul Maceraları serisinin Beyoğlu ve Galata kitapları (2020, Epsilon Yayınları) ile ilk resimli çocuk kitabı Bütün Ev Odam Olsa (2020, Uçan Fil Yayınları) izledi.
Taraf Kitap’ta yetişkin kitapları, Kitapsever Dergi’de Masal’ın Kitaplığı köşesinde çocuk kitapları üzerine eleştiri ve tanıtım yazıları yazdı. Halen Oksijen Gazetesi’nde Masal’ın Seçtikleri köşesini hazırlamakta, çocuk edebiyatı konusunda yaptığı röportajları yayımlanmaktadır.
Buart Sanat Atölyesi’nde gençlere, Kahire-Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde Türkoloji öğrencilerine yazı yaratımı dersleri vermektedir. Çeşitli antolojilerle edebiyat dergilerinde öykü, makale ve inceleme yazıları yayımlanan Erdoğuş Levi, İstanbul’da yaşıyor ve Masal Clara’nın annesi.
#EceErdoğuşLevi, #Türkiye’de şiddet ve baskı gören, tecavüz edilen, yaralanan, öldürülen, sır olan, sesini duyuramayan tüm kadınlar için, onlardan ilhamla kaleme aldığı yepyeni romanı #Şehrazat’ın #SonSözleri ile Kafka #Kitap’ta!#Roman #Yeni #Kitaplarhttps://t.co/TXyG4zCkOE –
— Türkiye Haber Portalı (@Turhapo) October 28, 2022