Türkiye Haber Portalı Logo 2
Findmykids Araştırması Çocuklar Günde Ortalama 12,3 Kilometre Yol Kat Ediyor

Findmykids Araştırması: Çocuklar Günde Ortalama 12,3 Kilometre Yol Kat Ediyor

Findmykids’in dünya genelinde ve Türkiye’deki çocukların günlük yürüyüş mesafelerini ölçümleyen bir araştırması, çocukların gün içinde ortalama 12.3 kilometre yol kat ettiğini ortaya koydu. Türkiye’deki çocuklar ise bu ortalama içinde günde ortalama 3.6 kilometre yürüyerek, günün yüzde 20.3’ünü yollarda geçiriyorlar.

Findmykids Ülke Müdürü Neşen Yücel’in açıklamalarına göre, dünya genelindeki çocuklar ortalama olarak her gün 2.8 kilometre yürüyerek ve 9.5 kilometre taşıtla seyahat ederek toplamda 12.3 kilometre yol kat ediyorlar. Araştırma, Azerbaycanlı çocukların günde ortalama 4.8 kilometre yürüdüğünü, Türkiye’deki çocukların ise ortalama 3.6 kilometre yürüyerek bu sıralamada yer aldığını gösteriyor.

Çocukların Günlük Yürüyüş Mesafeleri Araştırıldı Findmykids Raporu (1)
Findmykids Ülke Müdürü Neşen Yücel

Suudi Arabistan’ın ortalama 14.4 kilometreyle dünya lideri olduğu günlük mesafe sıralamasında, Türkiye’nin 6 kilometrelik ortalaması dikkat çekiyor. Findmykids Ülke Müdürü Neşen Yücel, “Türkiye’deki çocuklar dünya genelinde en çok yürüyenler arasında bulunuyor. Bu durum, çocukların yüzde 6.5’ini yürüyerek geçirdiği aktif saatlerle öne çıkıyor. Ebeveynler, Findmykids uygulamasını kullanarak çocuklarının hangi bölgelerde ne kadar zaman harcadığını takip edebilir ve güvenli bir şekilde yönlendirebilirler” dedi.

Çocukların Günlük Yürüyüş Mesafeleri Araştırıldı Findmykids Raporu (6)

Araştırmanın ayrıntılarına göre Türkiye’deki çocukların evleri ile okulları arasındaki ortalama mesafe 6 kilometre. Yücel, “Çocukların güvenliği açısından önemli olan bu mesafe, bazen farkında olmadan tehlikeli bir rota seçmelerine neden olabilir. Ebeveynler, Findmykids uygulamasını kullanarak çocuklarının harita üzerindeki konumunu izleyebilir ve tehlikeli bölgelerden kaçınmalarını sağlayabilirler” diye ekledi.

Çocukların Günlük Yürüyüş Mesafeleri Araştırıldı Findmykids Raporu (4)
Booking Rezervasyon 1
Booking Rezervasyon 1

Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo