Türkiye Haber Portalı Logo 2
Lagün Şengelen Bale Ve Modern Dans Arasında Bir Köprü Eylül Aşkın Söyleşisi

Lagün Şengelen: Bale ve Modern Dans Arasında Bir Köprü – Eylül Aşkın Söyleşisi

Lagün henüz 24 yaşında. Fakat kendi kuşağında Türkiye’de klasik bale ve modern dansta eş zamanlı uzmanlaşan ilk isim, önceki kuşakları da dahil ettiğimizde Türkiye genelinde sayabileceğimiz birkaç isimden biri. Üstelik yaklaşık beş yıldır ürünlerinin satışını internet üzerinden gerçekleştirdiği, kendi adını taşıyan bir dans kıyafetleri markası var.

“Ankara Devlet Opera ve Balesi’nde çalışırken, oradan istifa edip İsrail’e Taşındım.”

Balenin kuralcı yapısına karşın modern dansın özgürlükçü ve yenilikçi yapısına tutulan ve bu alanda da kendini daha fazla geliştirmek isteyen Lagün Şengelen, İsrail’de Gaga tekniği üzerine eğitimlere katılmış.

Z Kuşağından Yetişen Üstün Yetenekli Bir Dansçı Lagün Şengelen, Eylül Aşkın Söyleşisi (2)

İdeali Toplumsal Mirasını Sanatıyla Harmanlayarak Topluma Sunmak

Lagün Şengelen, ülkemizde her yörenin kendine ait adımları, koreografisi ve müziği olduğunu, bu anlamda özel olarak yöresel halk oyunlarını incelemek ve deneyimlemek istediğini, daha sonra bunları klasik bale veya modern dans ile harmanlayarak sahnelemek istediğini ifade etti.

Z Kuşağından Yetişen Üstün Yetenekli Bir Dansçı Lagün Şengelen, Eylül Aşkın Söyleşisi (3)

Eylül Aşkın’ı Şaşırttı!

Lagün, eğitimine, kendini geliştirmeye emek harcayan, alanında daha da iyi olmak için sürekli çalışan, kendi adını taşıyan dans kıyafetleri markasıyla Türkiye’de bir ilke daha imza atıp, bugüne kadar hep ithal edilmek zorunda kalan dans kıyafetlerini yüzde yüz yerli üretim imkanı ile meraklısına sunan başarılı bir dansçı ve girişimci olmasının yanı sıra, aynı zamanda üstünde yaşadığı topraklara ve dünyaya oldukça duyarlı, ailesi tarafından oldukça iyi yetiştirilmiş, kültürüne hakim olma isteği içerisinde bir genç kadın. Böyle gençlerin varlığı ve ileride daha neler yapabilecekleri düşüncesi insana umut veriyor.

Z Kuşağından Yetişen Üstün Yetenekli Bir Dansçı Lagün Şengelen, Eylül Aşkın Söyleşisi (5)
Booking Rezervasyon 1
Booking Rezervasyon 1

Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo