Türkiye Haber Portalı Logo 2
Sosyal Değişimde Öncü Jci İstanbul Şubesi'nin 29 Yıllık Toyp Türkiye Serüveni

Sosyal Değişimde Öncü: JCI İstanbul Şubesi’nin 29 Yıllık TOYP Türkiye Serüveni

Dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Junior Chamber International (JCI) tarafından düzenlenen “Ten Outstanding Young Persons of the World” programının Türkiye ayağı, 29. TOYP Türkiye ödülleri, 12 Aralık’ta Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen Gala Töreni’nde sahiplerini buldu. Otokoç Otomotiv’in ana işbirlikçiliğiyle düzenlenen tören, genç liderleri ve girişimcileri onurlandırarak toplumsal gelişime katkılarına vurgu yaptı.

JCI İstanbul Şubesi tarafından 29 yıldır gönüllü olarak gerçekleştirilen TOYP Türkiye, ülkemizin sıradışı ve fark yaratan gençlerini görünür kılarak, onları sorumlu lider ve aktif vatandaş olmaya teşvik etmeyi amaçlıyor.

Gala Töreni’nde Öne Çıkan Anlar

12 Aralık’ta Otokoç Otomotiv’in ana işbirlikçiliğiyle Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen 29. TOYP Türkiye Gala Gecesi ve Ödül Töreni, 2001 TOYP Türkiye Kişisel Başarı Kategorisi Birincisi, sunucu ve yazar Ece Vahapoğlu’nun sunumuyla renklendi. Gecenin özel konukları arasında genç piyanist Can Saraç, müzisyen ve koro şefi Masis Aram Gözbek, şef ve yazar Dilek Aslıhan Koruyan Sabancı, moda tasarımcısı Arzu Kaprol, 2023 TOYP Dünya Birincisi Selçuk Yusuf Arslan ve klinik psikolog, yazar Burcu Babaç da yer aldı.

Geleceğe Işık Tutan Genç Liderler 29. Toyp Türkiye Ödülleri (3)

Kategoriler ve Birinciler

TOYP Türkiye’de 10 farklı kategoride yapılan yüzlerce başvuru, tarafsız alanında önde gelen kişiler ve akademisyenlerden oluşan ‘jüri heyeti’ tarafından değerlendirildi. İşte, 2023 TOYP Türkiye Kategori Birincileri:

  1. Electrolux Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik Kategorisi: Mert Karslıoğlu
  2. PHX Medya İnsanlığa ve Gönüllü Kuruluşlara Hizmet Kategorisi: Zeliş Kurt
  3. Paladin Bilişim Fen ve Teknik Gelişme: Şükrü Furkan Öztürk
  4. Siyaset, Hukuk ve Kamu Yönetimi: Nevzat Taşcı
  5. Tibet Makina Kültürel Başarı: Nuri Dağdelen
  6. İş Dünyası, Ekonomi ve/veya Girişimcilik: Alper Aydın
  7. Dekon Group Bilimsel Önderlik: Pınar Acar
  8. Üstün Patent Tıbbi Yenilik ve Buluşlar: Aydın Sinan Apaydın
  9. RK Academy Kişisel Başarı: Zülal Tannur
  10. TM Etkinlik İnsan Haklarına, Çocuklara ve Dünya Barışına Katkı: Aysel Ösüz

Ayrıca, JCI Türkiye Senato Özel Ödülü Can Saraç’a takdim edildi.

Geleceğe Işık Tutan Genç Liderler 29. Toyp Türkiye Ödülleri (2)

Ulusal Başarıların Uluslararası Arenada Temsili

29. TOYP Türkiye Birincileri, 2024 yılında gerçekleşecek olan ‘TOYP Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil ederek başarılarını uluslararası platforma taşıma şansına sahip olacaklar. Bu özel gece, Türk gençlerinin uluslararası alanda başarıya ulaşmalarını teşvik etme amacını taşıyor.

JCI Türkiye Başkanlarından Açıklamalar

2023 JCI Türkiye Başkanı Fatih Katipoğlu, konuşmasında, “TOYP Türkiye, genç liderlerin Cumhuriyetimizin mirasını nasıl yaşattığını ve geleceğe taşıdığını göstermek için eşsiz bir fırsattır. Cumhuriyetimizin 100. yılında, bu genç liderlerin hikayelerini okurken, Türkiye’nin geleceğinin parlak olduğunu bir kez daha göreceksiniz. Onların azmi, kararlılığı ve başarıları, geleceğe dair umudumuzu güçlendiriyor,” dedi.

2024 JCI Türkiye Başkanı Şahin İpek ise, “29 yılda 22 Dünya Birincisi çıkarmak muazzam bir başarı. Biz TOYP Programı ile Dünya’nın 110 ülkesindeki gençlere ilham oluyoruz. İlham olmak bizler için çok kıymetli. Her TOYP Türkiye gala gecesi ülkemizin geleceğine daha bir umutla baktığımız bir akşam oluyor,” şeklinde konuştu.

Geleceğe Işık Tutan Genç Liderler 29. Toyp Türkiye Ödülleri (1)

Sponsorlar ve Destekçiler

  1. TOYP programını destekleyen sponsor kurumlar ve jürilere plaket ve sertifikaları ayrıca takdim edildi. Törende ayrıca şu sponsorlar yer aldı:
  • Ana Sponsor: Otokoç Otomotiv
  • Kategori Sponsorları: Electrolux, Paladin Bilişim, RK Academy, Dekon Group, PHX Medya, TM Etkinlik, Üstün Patent, Tibet Makina
  • Hizmet Sponsorları: RE/MAX, Boco Cosmetic, Glories Chocolate, Branding Türkiye, Karadağ’da Yatırım, Hattena Design House, Mavia Gayrimenkul

Detaylı bilgi için www.jciturkiye.org, www.toyp.org.tr, www.jci.cc.

TOYP Hakkında

TOYP Türkiye, alanında en eski sosyal sorumluluk ve toplumsal farkındalık projelerinden biridir. Türkiye’de daha iyi yarınların peşinde koşan başarılı gençlerin toplumsal gelişime katkısı bulunan öykülerini ve çalışmalarını görünür kılarak, Türkiye ve dünya sahnesinde görünürlüklerine katkı sağlamayı amaçlar.

18–40 yaş arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve on farklı kategoride, tasarı aşamasını geçerek hayata geçirilmiş bir projesi olan, yaptığı çalışmalar ile önce kendine, ardından çevresine pozitif katkısı olan, buluş yapan, girişimciliği başaran, hayat kurtaran veya vesile olan ve başarıya giden yolda hikayesinin anlamlı ve ilham verici olduğunu düşünen tüm yetenekler, TOYP Türkiye’ye katılabilir. Daha önceki yıllarda John F. Kennedy, Henry Kissinger, Elvis Presley, Jackie Chan, Canan Dağdeviren gibi isimlerin de yer aldığı listeye 2023 yılında Selçuk Yusuf Arslan Çevre Korumacılığı ve Ahlaki Önderlik; Uğur Tanrıverdi ise Tıbbi Yenilik ve Buluşlar kategorilerinden girerek dünya birincisi oldular.

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği Hakkında

Junior Chamber International (JCI), 100 ülkede ve 160,000’i aşkın üyeye sahip, dünyanın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biridir. JCI, küreselleşen dünyada evrenselliği benimseyen ve dünya barışını destekleyen bir oluşumdur. Üyelerinin liderlik vasıflarını geliştirerek yaşadıkları toplumda pozitif değişime katkıda bulunmalarını hedefler. ICC, UNICEF, AISEC gibi derneklerle de işbirliği içinde olan JCI, Jacques Chirac (Fransa Eski Cumhurbaşkanı), Valerie Giscard Destaing (Fransa Eski Cumhurbaşkanı), Willy de Clerk (AT Komisyon Eski Başkanı), Gerald Ford (ABD Eski Başkanı), Paul Schulter (Danimarka Eski Başkanı) gibi bir çok önemli ismi de üyesi olarak kendi bünyesinde barındırmaktadır.

Booking Rezervasyon 1
Booking Rezervasyon 1

Index Sitemap URL List

Turhapo Logo 2
Türkiye Haber Portalı Logo 2
Türkiye News Portal Logo